Zen in arta arcului japonez (Editie bilingva) - Eugen Herrigel

Preț: 70,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9786069426593
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 127
Categoria: Arte Martiale

DESCRIERE

Kyūdō este o artă marțială japoneză veche de peste 500 de ani, o artă care educă mintea și corpul printr-o serie de proceduri și conduite, folosind tragerea cu arcul într-o țintă de hârtie. Arcul, săgețile și ținta sunt des comparate cu o oglindă, acestea reflectând obiectiv, pe parcursul tragerii, mintea și corpul arcașului. Potențialul educativ al Kyūjutsu (Tehnica Arcului), tehnică distilată pe câmpul de luptă în câteva sute de ani, a făcut ca ea să fie transformată, de către călugării budiști Zen și de samurai, în Kyūdō - „Calea Arcului”, având drept scop atingerea unor niveluri înalte de educație a corpului, minții și spiritului.

Fascinat de Zen, filozoful german Eugen Herrigel încearcă la început de secol XX să pătrundă esența Zen prin practica Kyūdō (supranumit la acea vreme „Zen în picioare”). Cartea pe care a scris-o în 1936, publicată în engleză în 1956 sub titlul Zen in the art of archery, se prezintă, pe de o parte, ca o autobiografie a experienței autorului în învățarea Artei Arcului Japonez de la renumitul Maestru Awa Kenzo (și prin Arcul Japonez, practica Zen), iar pe de altă parte, ca un tratat filosofic despre cum, în opinia romantică a scriitorului, Calea Arcului Japonez te poate ajuta să obții o stare de spirit cât mai aproape de armonia Satori.

Această lucrare clasică despre filosofia estului este o poveste fermecătoare și relevantă despre relația elev-maestru, despre Zen în artele marțiale japoneze și, nu în ultimul rând, despre experiența individuală în dobândirea cunoașterii Zen, oferind cititorului o relatare onestă a modului în care autorul înțelege să împărtășească cunoștințele practic dobândite. Deși nu este un ghid de practică în arta tragerii cu arcul, această carte reprezintă, mai degrabă, atât pentru practicanții Kyūdō, cât și pentru non-practicanți, un ghid de învățare și perfecționare în principiile Zen.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0591 sec