Tratat teoretic si practic de drept comercial. Volumul IV - Ion Turcu

Tratat teoretic si practic de drept comercial. Volumul IV - Ion Turcu
Preț: 119,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9789731156163
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 915
Categoria: Drept

DESCRIERE

Pentru un cetatean de rand, primul contact cu banca este impresionant. Ea ii va decide soarta, pentru ca, refuzandu-i imprumutul, ii pune in pericol supravietuirea pe planul afacerii sau pe plan familial. Maretia edificiilor bancare si aerul de mister care le inconjoara, in special asa-zisul «secret bancar» mareste si mai mult sentimentul confuz de temere si respect. Pana si presa este mai precauta in formularea de titluri senzationale. Este paradoxola coexistenta, pe de-o parte, a aparentei de ermetism si mister, iar, pe de alta parte, a abundentei de cifre care se revarsa in comunicatele de presa, nu putine dintre ele fiind instrumente de intoxicare. Politicienii se straduiesc si de cele mai multe ori reusesc sa patrunda in consiliile de administratie, unde ii asteapta diurne fabuloase si poate chiar avantaje mai importante. Conturile publice ale bancilor de odinioara si de azi, auditate uneori cu precautii chirurgicale (efectul de window-dressing), sunt, pentru multa lume, la fel de accesibile ca si limba copta.
Contrar aparentelor, in conditiile actualei crize, banca devine vulnerabila. Puternica, dar fragila, in parte si datorita interconectarii planetare.
Tratatul de drept bancar publicat in premiera nationala in anul 1993 reapare sub o noua infatisare, mult imbogatit si actualizat, in anul Marii Crize cu care se confrunta si bancile.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0377 sec