Sub zodia statelor unite ale Europei - Adrian Liviu Ivam

Sub zodia statelor unite ale Europei - Adrian Liviu Ivam
Preț: 27,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9789738887817
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 407
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Este Uniunea Europeana o inventie a (post)modernitatii politice? Lectura editiei revazute si adaugite a volumului Sub zodia „Statelor Unite ale Europei”.

De la ideea europeana la Comunitatile Economice Europene va arata ca Uniunea Europeana este un sistem politic care se naste pe filiatia proiectelor de instituire a unei „paci perpetue” pe continentul european, databile inca din secolul al XVI-lea. Sunt guvernanta sau subsidiaritatea concepte inventate de aceeasi (post)modernitate politica? Volumul Sub zodia „Statelor Unite ale Europei”.

De la ideea europeana la Comunitatile Economice Europene arata ca limbajul tehnicist utilizat actualmente de catre institutiile europene poate fi imaginat, (re)descoperit, si reinsufletit prin apel la o lectura proaspata a planurilor de unitate politica europeana din secolele anterioare. Volumul se adreseaza studentilor si cercetatorilor in domeniile conexe constructiei si integrarii europene: stiinte politice, sociologie politica, studii europene sau studii culturale.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0378 sec