Ștefan Iordache. Băiatul de cartier care a dominat scena românească - Boerescu Dan-Silviu

Ștefan Iordache. Băiatul de cartier care a dominat scena românească - Boerescu Dan-Silviu
Preț: 14,99 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 144
Categoria: Biografii

DESCRIERE

Actorul fascinant de la „Nottara” și protagonistul atâtor filme de succes nici măcar nu a visat să ajungă actor. La 16 ani, a dat la Medicină dar a leşinat în sala de disecţie. A luat 0, 45 la Anatomie. A fugit de acasă, apoi a fost muncitor. A făcut o brigadă artistică, după care i-a zis unul: „Dă la teatru!”. A dat şi a reuşit. Nu spusese până atunci nici măcar o poezie!

După absolvire, a făcut naveta Bucureşti – Constanţa. Dormea în plasa pentru bagaje. Într-o noapte, i s-au furat pantofii şi a trebuit să facă drumul de la gară la teatru în ciorapi, pe un ger cumplit. „Dar a fost o perioadă minunată. Mai şi plângeam… Pe ascuns. Mi-a prins bine…”

Ștefan Iordache nu a avut deloc o viață idilică dar a trăit și a iubit intens, devorând cu patimă fiece clipă și fiece femeie pe care a cunoscut-o. Nu a făcut, însă, din asta o chestiune publică, de palmares erotic, dimpotrivă! A fost căsătorit până la moarte cu o femeie discretă și rasată. Iar biografia lui ascunde o mulțime de întâmplări necunoscute marelui public…

 

Tatăl Irinei Petrescu: „Cum îți imaginezi că eu, un doctor, o să-mi las fiica să se marite cu un copil de croitor, cu un derbedeu?”

Cascarache, Timofte şi Makelele – cei mai buni prieteni

De la Șarpele Roșu la Locanta Jariștea

„Doamne, ţine-mi pălăria pe cap!”

Fuga de râsul Bangladeshului

În loc de Epilog: Cui i-a rămas averea lui Ștefan Iordache

Discografie, filmografie, premii

 

DESTINE CONTROVERSATE (13 VOLUME)

 

Marile personalități ale societății și culturii românești, din ultima sută de ani venind până spre contemporaneitate, au avut biografii și cariere care ascund încă multe secrete, dintre care unele pot deranja opinia publică pudibondă. Însă, cu toții, cei care au ținut capul de afiș al vieții publice au  trăit fiecare clipă intens, pătimaș chiar! De aici și încadrarea lor în categoria marilor români cu... DESTINE  CONTROVERSATE!

Dar, chiar dacă unele detalii pot părea șocante și contrazic violent miturile, zdruncinând uneori din temelii soclurile statuilor ridicate în subconștientul colectiv, de ce ne-am (auto)cenzura în continuare, făcându-le, practic, o mare nedreptate acestor oameni cu adevărat fabuloși, pe care nu vom înceta să-i iubim în continuare?

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0316 sec