Salon de frumuseţe. Lecţii pentru un iepure mort

Salon de frumuseţe. Lecţii pentru un iepure mort
Preț: 27,89 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-1984-17-9
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 174

DESCRIERE

Salon de frumuseţe, nominalizat în 2000 la premiul Médicis pentru cel mai bun roman străin apărut în Franţa, este povestea unei maladii ciudate si necruţătoare. Respinşi de familie şi prieteni, bolnavii sunt lăsaţi să moară în mizerie şi singurătate. Singurul care îi ajută este un stilist travestit ce îşi transformă salonul de înfrumuseţare într-un spital cu reguli stricte, un loc unde sunt primiţi cei care sunt pe moarte. Altădată un loc şic, împodobit cu acvarii cu peşti exotici, salonul devine acum un spaţiu al morţii iminente şi al izolării. Peştii mor, acvariile devin simple recipiente... Ultimii supravieţuitori, câţiva gupi, sunt singurii martori ai degradării continue. Salon de frumuseţe este o parabolă tristă despre viaţă şi moarte, bunătate şi sfinţenie.

Lecţii pentru un iepure mort este un roman ameţitor, format din 243 de fragmente, piesele unui imens puzzle narativ imposibil de reconstituit. Firele narative se încurcă, se întretaie, ascund şi dezvăluie în acelaşi timp. Fiecare personaj, printre care autorul însuşi, un scriitor fictiv, un poet orb, o posibilă iubită a lui Bruce Lee, vine cu propria poveste în spatele căreia sunt disimulate alte şi alte poveşti, generate parcă de o maşinărie inepuizabilă ce se hrăneşte cu forţa literaturii înseşi.

Mario Bellatin, scriitor mexican născut în 1960, a studiat Teologia şi Ştiinţele Comunicării în Peru, iar în 1987 a obţinut o bursă în Cuba la Escuela Internacional de Cine Latinoamericano de San Antonio de los Banos. Întors în Mexic, înfiinţează Escuela Dinámica de Escritores, o şcoală care le propune scriitorilor o metodă alternativă de a se pregăti pentru activitatea literară. Metoda lui Bellatin pune accentul pe relaţia dintre diferitele forme de artă, semnalând originea lor comună. Pentru el, orice operă de artă trebuie să posede o retorică proprie, care să-i permită să devină autonomă în raport cu autorul său.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0512 sec