Români celebri în America - Boerescu Dan-Silviu

Români celebri în America - Boerescu Dan-Silviu
Preț: 14,99 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-992-078-7
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 160

DESCRIERE

Alexandra Nechita s-a născut în 1985, la Vaslui. Părinţii ei au fugit din România, alături de ea. Nechita a devenit cunoscută din primii ani de viaţă: a desenat de la doi ani şi a pictat în ulei de la şapte. A avut prima expoziţie la Los Angeles la numai opt ani. Operele sale sunt expuse în diferite locaţii din toată lumea şi se regăsesc în colecţii private ale unor vedete precum Ellen DeGeneres, Alec Baldwin, Oprah Winfrey, Calvin Klein sau Whoopi Goldberg.
Andrei Şerban este considerat unul dintre cei mai importanţi regizori de teatru din lume şi este recunoscut pentru interpretările sale inovatoare. Artistul s-a născut în 1943, în Bucureşti, şi a emigrat în SUA în 1969. A pus în scenă zeci de spectacole în cele mai importante teatre şi săli de operă din lume şi a primit zeci de premii şi distincţii. Din 1992, este profesor de teatru la Columbia University School of Arts.
La cei 231 de centimetri ai săi, Gheorghe Dumitru Mureşan a fost cel mai înalt baschetbalist care a jucat vreodată în NBA (la egalitate cu sudanezul Manute Bol). Mureşan s-a născut în 1971 în Tritenii de Jos (Cluj) şi din 1993 a jucat în NBA. După ce şi-a încheiat cariera în baschet, Mureşan a cochetat cu actoria. El a apărut în filmul Uriașul meu, alături de Billy Crystal, într-un videoclip al lui Eminem şi în numeroase reclame…

ROMÂNI ȘI ROMÂNCE CARE AU SCHIMBAT LUMEA (20 volume)

Fără a inventa false merite și priorități inexistente în enciclopediile serioase, destui români și destule românce au impresionat lumea – sau, măcar, Europa! – cu performanțele lor în diverse domenii, de la impunătoarea cultură de profunzime la seducătoarea industrie a entertainmentului profan, fără a neglija domenii precum sportul de performanță, medicina de pionierat sau aventurile exploratorii în diferite zone abisale și necunoscute muritorilor de rând.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Stiinte sociale si umaniste - Cele mai comentate cărți

Created in 0.0402 sec