Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești - Boerescu Dan-Silviu

Rețete de suflet – Cele mai gustoase bucate gătite în mânăstirile românești - Boerescu Dan-Silviu
Preț: 17,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-992-039-8
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 160

DESCRIERE

Cele mai bune rețete de post – dar nu numai! și de frupt! – sunt cele gătite de măicuțe și călugări, monahii având o înzestrare anume pentru gastronomie, pe care o practică folosind ingrediente de demult, asupra cărora se pogoară Harul.
Este incredibil ce varietate de rețete și ce bogăție de gusturi presupune „austera” bucătărie monahală, secretul acesteia constând în folosirea ingenioasă a legumelor și ciupercilor, potopite de o mulțime de miresme, care transformă preparatele culinare „de dulce” în amintiri pe care nu le mai regretă nimeni…
Mesele din trapeza unei mânăstiri sunt doar unul din semnele bogăției vieții sufletești a celor care au ales să trăiască întru „schimnicie”, dând ispitele înșelătoare ale vieții exterioare pe bucuriile înălțătoare ale existenței întru cuvântul Domnului din sihăstrii.
 
Rețete de suflet… de frupt și de post. Dulciuri din trapeză. Când hrana devine rugăciune:
 
ardei umpluți cu urdă și mărar * cartofi la cuptor în crustă de mălai * chisăliță * colivă ca la mânăstire * coptură de orez cu sirop de zmeură * cozonacul Maicii Sofronia de la Agapia * gălbiori cu mămăliguță * ghiveci călugăresc * gutui coapte cu nuci și stafide * învârtită cu nucă * orez copt în dovleac * pâinea pustnicească * plăcinta Sfântului Vasile * plăcinta Sfântului Fanurie * prăjitură de foi cu suc de roșii ca la Mânăstirea Ghighiu * prăjitură de post din Sihăstria Putnei * „purcel” din mămăligă * sarmale ca la Mânăstirea Copou * sul de cașcaval cu razachie * supă de cartofi cu pâine prăjită și usturoi de la Mânăstirea Prislop * supă de linte roșie cu ciuperci * tăiței cu pesmet de la Mânăstirea Prislop * tocană mânăstirească * trufe de post cu ciocolată neagră și fructe uscate * vinete prăjite cu iaurt și nuci
 
 
 
Colecția BUCĂTĂRESCU: „Trăiesc ca să mănânc!” (14 titluri)
 
A mânca nu mai este un lux, ci însăși arta de a trăi frumos, savurând una din marile bucurii ale vieții! Alături de Bucătărescu, haideți în lumea aromelor neconvenționale de azi sau de demult, românești și internaționale, pentru a vedea ‒ la propriu! ‒ ce înseamnă să trăiești cu gust!
Bucătăria nu e anexă a locuinței, ci chiar inima casei tale!
Mănânci doar ca să trăiești sau vrei să te bucuri de viață?
Trăiești ca să mănânci!
Poftă bună, împreună cu Bucătărescu!

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0371 sec