Psihologie judiciara - Tratat universitar - Tudorel Butoi

Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9786069220115
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 535
Categoria: Drept

DESCRIERE

Introducere

Demers european catre o psihologie judiciara operationala, realista, pragmatic-aplicativa
Se implinesc, iata, zece ani de cand adunandu-se farama cu farama dintrun trist si nedrept exil aflator in aria unor discipline, de altfel generoase: criminalistica (tactica), psihologia generala. criminologia, medicina legala, dreptul procesual penal etc., psihologia judiciara revine ca disciplina distincta - si nu exageram cu nimic daca afirmam -. ca specialitate pe terenul dreptului.
Predata la din ce in ce mai multe facultati de stiinte juridice si de psihologie, nelipsita ca modul distinct in aria de pregatire politieneasca, penitenciara, detectivistica, magistratura etc.. psihologia judiciara confera noi valente algoritmului cautarii adevarului pe terenul dreptului.
Autorii prezentului tratat gasesc necesara acum o regandire si redimensionare a disciplinei din perspectiva atat a experientelor acumulate in predarea si seminarizarea studentilor, dar mai ales. din perspectiva noilor provocari pe care practica aplicatiei psihologiei judiciare in solutionarea cauzelor concrete le reclama".
Demersul nostru nu este usor, caci, a alege intre psihologizarea juridicului sau juridicizarea psihologicului (ambele variante fiind existente ca tentatii la autorii prezentului tratat, din perspectiva practicienilor pe terenul aflarii adevarului - avocat aparator si, respectiv, psiholog criminalist), am decis a raspunde prin optiunea alegerii caii de mijloc dictata de abordarea operationala realista pragmatic-aplicati va.
Tratatul de fata va pastra psihologicul sau va accentua juridicul in mod nuantat, atat cat sa poata servi ca intelegere si solutionare de catre studenti si magistrati a spetei in planul realului.
Dorim ca atat studentii nostrii, cat si magistratii consacrati (cu toti interesati nu de o psihologie narativ-descriptiva, ci de o specialitate operationala spectaculoasa prin solutii pragmatice si eficienta in sprijinul juridicului) sa gaseasca in prezenta lucrare repere de permanent pragmatism. Cu alte cuvinte, informatia sa genereze simultan algoritmul solutiei.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0361 sec