Pomana Porcului și alte secrete ale bucătăriei de Crăciun - Boerescu Dan-Silviu
DESCRIERE
Marea sărbătoare a Nașterii Domnului este prăznuită nu doar în lăcașurile sfinte, ci și în cuhniile însuflețite de focul nestins al cuptorului!
Ritualul aproape păgân al tăierii porcului este dublat de o veritabilă simfonie culinară, care presupune reinterpretatea creativă a tuturor părților apetisante ale deliciosului animal, de la noile versiuni ale cârnaților cu felurite tocături aromate până la șocul cultural al clătitelor(!) cu șorici marca Bucătărescu, fără a ignora feluritele aspicuri și tigaia „cu de toate” puse la prăjit în untura prelinsă de la savuroasele jumări, acea „pomană a porcului” la care românii visează pofticioși tot anul:
cârnați de Pleșcoi 3 rețete; chișcă; cozonacii bunicii lui Păstorel; gogoși cu jumări; jambon tradițional; jumări de rață; cârnați măcelărești; lebăr domnesc; medalion de somon cu piureu de țelină aromatizat cu mentă; slănină de Gherla cu coriandru și ienupăr; mușchiuleț de porc învelit în costiță afumată copt în frunze de lăptuci cu caise la cuptor; pârjoala negustorului; pelincile Domnului (turtă cu julfă); piftie cu splină; quiche curcubeu; ruladă cu costiță și cârnați afumați; salată de creier; sarmalele Sandei Marin; slănină – 13 rețete; șuncă fiartă în zeamă de varză; „Taci și-nghite!”; cozonac – 15 rețete; trandafiri din mere la cuptor
Comenzi telefonice
-Telefon 0724240424
Program
L-V 8.00-18.00
S 8.00-14.00
In curand...
-
Comandă specială
-Categorii de carte
-Edituri
-Accesul clienţilor
-Promoţii
-- 21,00 leiPRP: 30,00 lei
- 21,00 leiPRP: 30,00 lei
- 8,40 leiPRP: 12,00 lei
RECENZII