Marile cutremure din istoria României și previziuni despre următoarea catastrofă seismică - Boerescu Dan-Silviu

Marile cutremure din istoria României și previziuni despre următoarea catastrofă seismică - Boerescu Dan-Silviu
Preț: 14,99 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-992-218-7
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 160
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Seara de 4 martie 1977 a fost cea mai tragică din istoria recentă a României. Bucureștiul – dar și Zimnicea – a cunoscut un cutremur devastator, cu circa 1. 600 de morți înregistrați inițial (deși se spune că cifra reală ar fi fost, în realitate, cu mult mai mare, ea fiind intenționat diminuată de aparatul de propagandă al lui Ceaușescu).

Un asemenea dezastru s-ar putea repeta, practic, oricând, iar specialiștii nu s-au pus de acord în privința iminenței unui nou cutremur. Dacă, într-adevăr, acesta se va produce în viitorul apropiat și va avea, așa cum se estimează, o magnitudine în jurul a 8 grade pe scara Richter, consecințele ar fi incalculabile, ținând cont că majoritatea clădirilor vechi nu au fost consolidate, iar multe dintre cele noi sunt prost construite.

Însă, cutremurele din România sunt ele, toate, fenomene naturale sau nu cumva unele – precum seria incredibilă de 300 înregistrate într-un interval scurt în toamna lui 2013 – sunt, de fapt, provocate de așa-zisul „război geofizic” despre care se vorbește tot mai insistent?!?…

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0530 sec