Manastirea Sihastria, un pridvor al Raiului

Preț: 70,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9789737897268
Anul publicării: 2008
Pagini: 124

DESCRIERE

Din Muntii Sihlei, care adapostesc pestera Sfintei Cuvioase Teodora, pana la varfurile Toaca si Panaghia ale Muntelui Ceahlau, mii de calugari si calugarite, iubitori de sfintenie si viata vesnica, au sfintit de-a lungul veacurilor, prin rugaciune si nevointa, tinutul Neamtului, incat el a devenit un fel de Athos romanesc sau un Tabor al luminilor vazute cu inima.
In tinutul acesta binecuvantat de Dumnezeu, muntele se impleteste cu valea, padurea cu poiana, izvorul cu stanca, cultul cu cultura, istoria cu vesnicia, pamantul cu cerul coborat in inimile sfintilor.
Vii ca brazii si tari in nevointe spirituale ca stejarii Moldovei, cuviosii nernteni pot fi pentru noi astazi chemare la innoire sau inaltare spirituala si statornicie in credinta.
Printre Cuviosii Parinti nemteni din timpul nostru, mari traitori au fost Arhimandritul Cleopa Ilie, Arhimandritul Ioanichie Balan si Ieroschimonahul Paisie Olaru, toti trei de la Sfanta Manastire Sihastria.
La inceput, in secolul al XVII-lea, aici a fost un schit ascuns in codrii Neamtului, iar astazi, o manastire cunoscuta in toata Romania si in strainatate, gratie vietii sfinte, iubirii parintesti si lucrarii misionare ale monahilor din Sihastria.
Albumul acesta, intocmit prin osardia Parintelui Petru Balan, prezinta Manastirea Sihastria si schiturile ei in cuvinte si imagini care arata o traditie vie si o binecuvantata lucrare folositoare Bisericii si societatii romanesti. in plus, prin cuvintele duhovnicesti presarate pe marginea textului sau imaginilor, alburnul cheama la contemplatie sau zidire duhovniceasca.
Binecuvantam aparitia acestui album precum si toata lucrarea sfanta a Manastirii Sihastria, condusa de inteleptul si hamicul staret Arhimandrit Victorin Oanele, exprimand totodata bucuria personala de-a fi devenit la 6 august 1987 monah in aceasta manastire care este un Pridvor al Raiului. - DANIEL Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0384 sec