Lupinul dulce

Lupinul dulce
Preț: 12,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 205
Categoria: Ghiduri diverse

DESCRIERE

Caracteristicile boabelor de lupin dulce le fac apte pentru consumul de catre animale fie sub forma de nutreturi preparate industrial, fie ca si consum direct, in exploatatiile zootehnice. Alte utilizari potentiale pot avea loc in alimentatia umana dar si in industrie.

Cartea vine in sprijinul producatorilor agricoli de graunte, al crescatorilor de animale rumegatoare dar si al producatorilor industriali de nutreturi concentrate. Tratand, in principal, cultura lupinului alb este prezentata la inceput planta cu originile ei, cu fiziologia si genetica acesteia si cu caracteristicile varietatilor precum si cu itinerariile culturale ale tipurilor de iarna si de primavara. Partea a doua este consacrata descrierii diferitelor utilizari: alimentatia animala, umana si utilizarea industriala. In partea a treia sunt descrise si alte specii de lupin.

La fel ca fasolea si mazarea, lupinul dulce contribuie la o agricultura foarte economica, cu limitarea drastica a importului de turte de soia. Nu in ultimul rand se subliniaza aportul de azot in sol asigurat de aceasta planta leguminoasa inca insuficient de cunoscuta la noi dar atat de raspandita in multe zone europene.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0427 sec