Lecturile scolarului. Clasa a 2-a - Alexandra Efrim

Lecturile scolarului. Clasa a 2-a - Alexandra Efrim
Preț: 13,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-511-488-3
Anul publicării: 2015
Pagini: 352

DESCRIERE

Lectura are un rol important in formarea si educarea copiilor deoarece largeste orizontul de cunoastere, ajutand la dezvoltarea gustului pentru literatura si pentru frumos, a vocabularului si modului de exprimare, si totodata la dezvoltarea psihica, intelectuala si afectiva.

    Aceasta culegere de lecturi suplimentare ofera copiilor materialul necesar dezvoltarii si consolidarii cunostintelor dobandite in scoala, precum si a abilitatii de integrare si colaborare in cadrul unui grup.
    In carte se regasesc atat exercitiile specifice programei scolare, cat si exercitii mai putin formale (temele de grup si sectiunea „stiati ca"). Temele de grup implica participarea cat mai multor elevi sau copii sub indrumarea invatatorilor sau a parintilor si se dezvolta prin dezbateri si transferuri de cunostinte intre copii. Prin alternarea celor doua tipuri de exercitii si activitati aceasta serie de manuale ajuta la o dezvoltare a copilului mult mai armonioasa si completa, asigurand atat extinderea si consolidarea cunostintelor scolare, cat si a abilitatilor de dezvoltare personala.  (Autoarea)

     Fragment din povestea “Vrajitorul din Oz” de Lyman Frank Baum:
 
    „Trase usa, incuie si puse cheia cu grija in buzunarul rochitei. Si astfel, cu Toto pasind bucuros in urma ei, Dorothy purcese la drum. La inceput vazu mai multe rascruci inaintea ei, dar, dupa putin timp, gasi poteca pietruita cu caramizi galbene. O lua sprintena inainte. Pantofii de argint sunau voios pe caldaramul galben, soarele stralucea, pasarile ciripeau dulce si Dorothy nici nu se simtea atat de rau precum v-ati putea inchipui ca ar trebui sa se simta o fetita aruncata din propria-i tara in mijlocul unui tinut strain. In timp ce mergea, fu mirata sa vada cat de frumos era tinutul.
    Treceau pe langa garduri curate, vopsite in culoarea albastra, si, dincolo de ele, vazu campuri imbelsugate de grane si de legume. Neindoios, altinezii erau gospodari buni, in stare sa scoata recolte bogate. Cand trecea prin dreptul cate unei case, oamenii ieseau afara s-o priveasca si se inclinau respectuosi in fata ei stiind ca ea e fata care o omorase pe vrajitoarea cea rea si ii slobozise din robie. Casele altinezilor erau niste locuinte cu infatisare veche, de forma rotunda, cu acoperisul ca o cupola mare.
    Toate erau vopsite in albastru, fiindca, in tinutul de la Rasarit, albastrul era culoarea preferata. Spre seara, cand Dorothy se simti obosita dupa o zi de mers si se gandea la un loc unde sa-si petreaca noaptea, ajunse in dreptul unei case mai aratoase decat celelalte. In fata ei, pe o pajiste verde, dantuiau barbati si femei. Cinci vioristi micuti cantau cat puteau de tare si norodul strans in jurul lor radea si chiuia, in timp ce in apropiere era intinsa o masa mare, incarcata cu fructe gustoase, nuci, placinte, prajituri si multe alte bunatati. Oamenii o salutara pe Dorothy cu prietenie, o poftira la cina si o rugara sa petreaca noaptea cu ei, pentru ca asta era casa unuia dintre cei mai avuti altinezi, si prietenii lui se adunasera Ia omul acesta ca sa sarbatoreasca eliberarea lor din robie."

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.1922 sec