Evaluarea Nationala 2017 - Limba si Literatura Romana - Clasa a VIII-a

Evaluarea Nationala 2017 - Limba si Literatura Romana - Clasa a VIII-a
Preț: 18,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-514-393-7
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 304
Categoria: Culegeri

DESCRIERE

Lucrarea de fata are ca scop principal atingerea competentelor, vizate de Programa pentru Evaluarea Nationala, fiecareia dintre acestea fiindu-i destinat un capitol special.
Astfel, Capitolul I are drept obiectiv formarea competentei de intelegere a unui text literar sau nonliterar si de identificare a valorilor etice si culturale intr-un text, exprimandusi impresiile si preferintele.
Capitolul al II-lea propune sarcini diverse pentru formarea competentei de redactare a unor compuneri vizand scrierea despre un text literar sau non-literar (rezumat, caracterizare de personaj, exprimarea unui punct de vedere privind ideile sau structura textului, articol, stire etc.) si a unor texte argumentative.
In Capitolul al III-lea, rezolvarea exercitiilor te va ajuta sa-ti formezi competenta de sesizare a corectitudinii si a valorii expresive a categoriilor morfosintactice, a mijloacelor de imbogatire a vocabularului si a categoriilor semantice studiate, a ortografiei si a punctuatiei.
In sfarsit, Capitolul al IV-lea vizeaza evaluarea competentelor, formate in capitolele anterioare, de receptare a mesajului scris, din textele literare si nonliterare, si de exprimare scrisa / de utilizare corecta si adecvata a limbii romane in redactarea de mesaje scrise.
Testele din capitolul al IV-lea au fost structurate potrivit modelelor publicate pe site-ul Ministerului Educatiei. Vei gasi in acest capitol subiectele din concurs din anii trecuti, modelele oferite de Serviciul National de Evaluare, dar si un set de teste concepute potrivit Precizarilor privind structura subiectelor de la Evaluarea Nationala pentru absolventii clasei a VIII-a, anul scolar 2016-2017, publicate in luna noiembrie (2016) si reproduse la pagina 6. Prin testele acestea vei putea sa verifici în ce masura ai dobandit anumite capacitati si deprinderi, putand sa revii la capitolele anterioare pentru a-ti perfectiona competentele.
Raspunsurile reprezinta repere de la care tu poti sa pornesti in rezolvare, dar iti ofera si posibilitatea de a te autoevalua.
Indiferent de forma pe care o vei alege spre a recapitula materia claselor V-VIII – individual sau la clasa – aceasta carte iti va fi un util si placut ghid, care te va ajuta sa spulberi emotiile, fiindca urmandu-l vei putea spune: ACUM STIU!

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0453 sec