Esecul democratiei prezidentiale

Esecul democratiei prezidentiale
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-92737-2-2
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 262

DESCRIERE

Cetătenii Statelor Unite, mostenitori a două secole de guvernare democratică, au tendinta să considere că prezidentialismul – mai degrabă decât parlamentarismul – este sistemul care asigură cel mai bine o democratie stabilă. Totusi, în America Latină unde multe guverne au fost modelate după modelul Statelor Unite, prezidentialismul a avut succes diferit. în Esecul democratiei prezidentiale, Juan Linz si Arturo Valenzuela aduc laolaltă cercetători renumiti pentru a investiga dacă prezidentialismul sau parlamentarismul oferă cele mai bune sperante pentru un guvern stabil si continuitate democratică. „Bazându-se pe o minunată alegere a contributiilor si a tărilor, Esecul democratiei prezidentiale tratează un aspect central al lumii contemporane în care din ce în ce mai multe tări încearcă să creze democraii durabile. Este o carte stimulantă, bine gândită și relevantă, potrivită pentru folosirea ca manual pentru cursurile de politici comparate și de politică a Americii Latine” (Paul W. Drake, University of California, San Diego).

Continut:

Democratie prezidentială sau parlamentară: Are vreo importantă? Perspective teoretice si cazul semiprezidential al Frantei Prezidenţialismul şi democraţia majoritară: observaţii teoretice Nici prezidenţialism, nici parlamentarism Prezidenţialism şi Parlamentrism într-o perspectivă comparată Prezidenţialism şi stabilitate politică în Franţa

Despre autor:

Juan J. Linz este profesor Sterling de Stiinte Politice si Sociale la Universitatea Yale. Arturo Valenzuela este profesor de guvernământ si director al Centrului pentru Studii Latino-Americane la Universitatea Georgetown. Sunt autori ai Crisis, Breakdown, and Reequilibration si Chile în seria de volume The Breakdown of Democratic Regimes disponibile la editura Johns Hopkins.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.1137 sec