Crime si criminali celebri - Martin Edwards

Crime si criminali celebri - Martin Edwards
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 192
Categoria: Ghiduri diverse

DESCRIERE

Ce este crima?
Care este profilul tipic al unei crime?
Cu ce probleme se confrunta o echipa de investigatii criminale?
Raspunsurile la cateva din aceste intrebari pot fi simple - raspunsurile la altele vor stabili daca ancheta are sanse sa duca la o condamnare.
Crime si criminali celebri este un ghid complet al cazurilor de omucideri.

Veti putea afla:
- Ce se petrece la locul unei crime
- Cum alcatuieste politia un dosar
- Rolul meducului legist
- Intrevarile-cheie din interogatoriul martorilor.

Scris de Martin Edwards, un avocat de prestigiu si scriitor de literatura politista, acest ghid esential este plin de informatii relevante, inclusiv un glosar de termeni de jargon, folositi de detectivi, si 30 de studii de cazuri reale.

Fragment din lucrarea: "Crime si criminali celebri" de Martin Edwards

"MINTEA CRIMINALA
Ani la rand, psihiatrii - precum si scriitorii de romane politiste — s-au straduit, adesea fara a reusi, sa inteleaga cum gandesc cei care comit crime atroce. Majoritatea specialistilor accepta in prezent ca trebuie facuta o distrinctie intre ucigasii care sufera de o psihoza si cei care erau cunoscuti in trecut ca psihopati sau sociopati si care acum se stie ca sufera de o tulburare de personalitate antisociala.
Inca nu este foarte clar care este factorul care declanseaza psihoza. Poate fi semnificativ faptul ca multi dintre cei care au comis crime ingrozitoare au suferit lovituri la cap in copilarie.
In timpul unui episod psihotic, memoria functionala a persoanei, sau capacitatea de a naviga prin trecut, este diminuata. Scanarea creierului prin rezonanta magnetica poate oferi informatii valoroase. Aceste imagini nu afiseaza doar anatomia creierului, ci si activitatea lui fiziologica: cand este stimulata orice parte a creierului, se aprinde o lumina. Felul in care aceasta activitate difera la un om cu tulburari psihiatrice fata de un altul care este mental sanatos poate trasa calea catre un diagnostic corect si un tratament adecvat. Exista deja dovezi ca psihoza este tratabila prin medicatie.
Spre deosebire de o persoana care sufera un episod psihotic, o persoana cu o tulburare de personalitate antisociala poate parea sanatoasa, fiind in acelasi timp capabila de acte de o cruzime extrema; dupa unele estimari, probabil ca nouazeci la suta dintre criminalii in serie au astfel de tulburari de personalitate. Adesea ei sunt lipsiti de constiinta si traiesc dupa propriile lor reguli. Un numar destul de mare (printre care se numara si criminalul in serie Ted Bundy) au un farmec remarcabil, dar sunt foarte egocentrici si lipsiti de empatie. In particular, nu ii impresioneaza catusi de putin suferintele victimelor lor.
In prezent nu exista niciun tratament pentru tulburarile de personalitate; s-a sugerat chiar ca tratamentul prin terapie de grup inrautateste afectiunea, deoarece psihopatul vede in sedintele terapeutice o cale de a-si rafina tehnicile criminale acumuland informatii suplimentare despre slabiciunile umane si felul in care pot fi ele exploatate. "

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0362 sec