Coardele vietii - Shi Tiesheng

Preț: 29,99 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9786069923641
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 88

DESCRIERE

Traducere din limba chineza de Madalina Gheorghe
Colectia CHINA INTEGRAL (vol. X)
 
Shi Tiesheng (1951-2010) s-a nascut la Beijing si a inceput cariera literara in 1979. Printre operele lui cele mai cunoscute se afla: nuvela „Raul meu linistit si indepartat”, „Coardele vietii”, eseul „La Templul Pamantului” si romanele „Note asupra unor principii”, „Calatoria mea in Dingyi”. A publicat un volum de eseuri “Amintiri si impresii”, doua analogii de schite: „Fragmente din pauza suferintei”, „Omul in carucior care intreaba drumul” si o colectie de scenarii de film si critica de film, „Un film iluzoriu”.
 
Colectia „Povesti din China”
... este dedicata celor carora le place sa asculte povesti si care doresc sa cunoasca mai bine China. In zilele noastre exista nenumarate metode mai simple de a cunoaste o tara, fiind de ajuns sa deschizi televizorul sau sa navighezi pe internet sau pur si simplu sa atingi ecranul telefonului pentru a gasi informatiile dorite. Insa noi am ales sa prezentam China prin intermediul acestor povesti, tocmai pentru ca avem convingerea ca ele creeaza o imagine mult mai autentica, mai profunda si mai reala a Chinei, decat orice stire de la televizor, orice analiza politica si economica, orice carte de istorie sau orice expozitie de muzeu. Si vocile care spun povestile sunt diferite.
Fie ca povestitorul si cititorul vin din China sau din tari diferite, avem convingerea ca fiecare isi poate crea propria imagine despre China prin intermediul povestilor din aceasta colectie si pot sa se apropie si mai mult de aceasta tara despre care au unele cunostinte sau care le este complet straina. Citind povestile chinezesti veti putea cunoaste China.
 
Colectia CHINA INTEGRAL (12 volume)
Aparitia acestei carti nu este o intamplare, ci este un prim pas dintr-un program amplu, dedicat cunoasterii culturii si civilizatiei chineze clasice si contemporane, valorilor literaturii si artei, si, in egala masura,  specificului unei vieti economice si socio-politice cu caracteristici unice pe plan mondial.
Editura Integral are ca parteneri in acest demers Foreign Languages Teaching and Research Publishing Co. Ltd din China, Institutul Confucius din cadrul Universitatii din Bucuresti si Romanian-Chinese Business Club.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0561 sec