Ciocnirea lumilor

Preț: 47,00 lei
Disponibilitate: stoc limitat
Autor:
ISBN: 9789731965512
Editura:
Anul publicării: 2021
Ediția: paperback
Pagini: 392
Format: 14,5/21
Categoria: Diverse

DESCRIERE

Cu această carte, Immanuel Velikovsky a prezentat pentru prima data publicului rezultatele revoluționare ale cercetarii sale interdisciplinare de 10 ani, a fondat catastrofismul modern - bazat pe marturiile lasate de stramosi - a zguduit doctrina uniformitatii geologiei, precum și teoria evolutiei lui Darwin, a modificat punctul nostru de vedere asupra istoriei sistemului solar, a Pamantului si a umanitatii, a construit ipoteze socante si a provocat o revolta in randul oamenilor de stiinta. Unele din ideile sale controversate sunt si azi disputate in cercurile de amatori de senzational, iar istoria literaturii a inregistrat aceasta carte - Ciocnirea lumilor, ca una din cele mai interesante ale secolului trecut.

In lucrarea sa principala, cele mai bine vanduta carte vreodata, dupa Biblie, - Ciocnirea Lumilor, Immanuel Velikovsky a incercat o reconstructie detaliata a doua catastrofe naturale globale, pe baza informatiilor transmise de stramosii nostri. Autorul mentioneaza ca, urmare a cercetarilor sale intensive, a gasit numeroase indicii ale unor catastrofe uriase care au avut loc mai devreme decat se stia, in istoria omenirii. Descoperirile sale arata cat de turbulenta a fost istoria Pamantului ai a sistemului nostru planetar in timpul parcurs pana la aparitia omului pe planeta, si cat de putin stim de fapt despre toate astea.

Este adevarata afirmatia ca Pamantul a fost bulversat de cataclisme fara precedent? De ce oceanele au suferit deplasari masive, iar junglele s-au transformat in deserturi? Cum se explica prezenta mamutilor in Siberia – congelati instantaneu in timp ce mancau linistiti – dat fiind faptul cunoscut prin examinarea lor, ca traiau in zone cu clima temperata? Si de ce au fost stersi de pe fata pamantului dintr-o singura lovitura? De unde vin palmierii recuperati la Polul Nord? De cand numarul 13 aduce ghinion? Cum se explica faptul ca papirusul Ipuwer, la fel ca si o serie de texte aztece, chineze si maiase, confirma textul biblic despre cele zece molime abatute asupra Egiptului?

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.1911 sec