ANALIZA POLITICILOR PUBLICE: concepte si practica

ANALIZA POLITICILOR PUBLICE: concepte si practica
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 9975-61-316-0
Editura:
Anul publicării: 2004
Pagini: 598

DESCRIERE

Volumul este un studiu de analiza a politicilor publice elaborat de doi specialisti americani pentru cursurile universitare. Cartea s-a bucurat de succes si a fost reeditata. Versiunea romaneasca s-a facut dupa ultima editie a originalului (a III-a).
Bine structurat, studiul este compartimentat in 4 parti.
In partea I se ofera un exemplu de analiza a politicilor publice, accentuindu-se faptul ca aceasta, ca activitate profesionala, se orienteaza in functie de client, ceea ce ne permite sa deducem problemele etice care apar in urma respectivei orientari.
In Partea a II-a se trateaza exhaustiv motivele existentei politicilor publice (esecuri de piata definite in termeni generali) si se stabilesc limitele politicilor publice efective (esecuri ale organelor administratiei publice); se catalogheaza solutiile generice ale politicilor publice care pot oferi puncte de plecare pentru realizarea unor alternative specifice de poltici publice.
In partea a III-a autorii ofera sfaturi practice referitoare la realizarea analizei politicilor publice: structurarea problemelor si solutiilor, culegerea informatiilor, masurarea costurilor si a avantajelor, anticiparea si influentarea fezabilitatii politice si organizationale si alcatuirea unor programe cu bune perspective de implementare reusita.
In sfarsit, in partea a IV-a sunt prezentate pe larg cateva exemple care ilustreaza modul in care analistii au abordat problemele politicilor publice si diferentele pe care le-au adus eforturile lor.

Cartea va fi un instrument util pentru studentii din programele de politici publice, administratie publica si afaceri, inclusiv pentru cei care studiaza stiinta politica si economia.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0448 sec